Dictatorship (Khadafi)

Ontdek meer van de collectie


#supportyourlocal

14. Peter Hoijmakers

De schilderijen van Peter Hoijmakers (Belfeld, 1968) zijn te herkennen aan een overdaad aan barokke vormen, heldere kleuren en verschillende materialen. Hoijmakers laat zich inspireren door religie, straat- en popcultuur. Hij probeert in zijn schilderijen spanning te creëren door elementen uit verschillende werelden tegen elkaar af te zetten. Bijvoorbeeld door combinaties te maken van lage en hoge cultuur, expressief versus decoratief. Elementen die een eigen betekenis hebben, maar met elkaar gecombineerd een nieuwe betekenis krijgen. Zo ook in het werk Dictatorship (Khadafi) uit 2011, dat aan het denken zet.

Materiaalgebruik speelt een grote rol in het werk van Hoijmakers. Zijn schilderijen zijn vrij ‘plat’ geschilderd, maar de beleving ervan is juist heel fysiek. Dat komt omdat sommige platte gedeeltes zijn opgebouwd uit velen lagen – soms wel centimeters dikke verf. Ook gebruikt hij concrete materialen zoals textiel, eierschalen enz. in zijn schilderwerk.

Leuk weetje: Peter Hoijmakers is ook verantwoordelijk voor de muurschildering met huzaren aan de buitenmuur van het oude museum Van Bommel van Dam aan de Deken van Oppensingel.

Specificaties
Jaar:
2011
Collectie:
Museum van Bommel van Dam
Objectnummer:
03452
Verwerving:
aankoop
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

NOG EVEN WACHTEN... TOT WE OPEN GAAN OP 5 SEPT! KLIK HIER Sluit melding