Impluvium activiteit

zaterdag 17 november 13:00 - 17:00

Van 27 oktober tot en met 25 november presenteert Observatorium een tijdelijk impluvium aan de Keulsepoort in Venlo. De regenpijpen van het voormalige postkantoor worden doorgezaagd, zodat het regenwater gedurende deze periode naar een tijdelijke opvang kan worden geleid. Op een bouwwerk van industriële watercontainers bevindt zich een kunstzinnig vormgegeven waterbassin met overdekte zitbanken. Het is een hedendaagse variant op de Romeinse villa met binnentuin en waterreservoir.

Elke zaterdag is er op en rond het impluvium iets bijzonders te beleven. Zaterdag 27 oktober wordt het impluvium om 13.00 uur feestelijk ingewijd. Die middag, en zaterdagmiddag 3, 10 en 17 november is Andre Dekker van Observatorium aanwezig om een glaasje water aan te bieden en de burgerij van Venlo te vragen naar hun wateroverlast, hun regenpijpen en hun tuinen. De bevindingen worden gepubliceerd onder de titel Vierdaagse Regengesprekken. De laatste zaterdag, 24 november, vindt er een spetterend einde plaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van het verzamelde water.

Klik hier voor meer informatie.

Meer agenda items
Impluvium activiteit
zaterdag 10 november - 13:00
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

MUSEUM VERHUIST NAAR KEULSEPOORT 1, 5911 BX VENLO
Museum van Bommel van Dam presenteert zich tijdens de verhuizing op verschillende plekken in Venlo, met momenteel een pop-up tentoonstelling in het voormalige Postkantoor, op de toekomstige museumlocatie!
Meer info Sluit melding