Floating Japan

vrijdag 7 juli 00:00 - zondag 1 oktober 00:00
Kasteeltuinen Arcen
reguliere entreeprijs Kasteeltuinen Arcen

Van 7 juli tot en met 1 oktober 2017 presenteren Museum van Bommel van Dam en Galerie Wilms Japanse kunst in Kasteeltuinen Arcen. Floating Japan toont aansprekende werken uit de museumcollectie en van enkele hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling op de Gelre Etage van Kasteel Arcen valt samen met een presentatie van werken in de beeldentuin. Het is de tweede keer dat Galerie Wilms, Museum van Bommel van Dam en Kasteeltuinen de handen in een slaan.

Japanse kunst

Er is in het westen veel bewondering voor Japanse kunst. Met name de houtsnedes zijn wereldberoemd. Ook in Nederland bestaan diverse waardevolle Japanse kunstcollecties. Museum van Bommel van Dam heeft diverse topwerken van Japanse kunstenaars als Hokusai, Yukio Namba en Shinkichi Tajiri. De Japanse collectie van het museum is de basis voor de tentoonstelling in de Kasteeltuinen, aangevuld met werken van hedendaagse kunstenaars als Yomiko Yoneda (Japan), Maroeskja Lavinge (Belgie) en Jasper Groen (NL). Naast de wereldberoemde houtsnedes wordt er aandacht geschonken aan de rijke verfijnde Japanse tuin als ook de hedendaagse Japanse cultuur.

Floating Japan
De titel van de tentoonstelling verwijst naar floating world (Ukiyo), een welvarende periode in het begin van de 17de eeuw. De kunst uit die periode toont scènes uit het nachtelijke stadsleven, waarin geisha’s, worstelaars en prostitueés een prominente rol spelen.

Aanleiding voor de tentoonstelling is het 25-jarig jubileum van de grote Koi Karper show. Floating Japan laat u kennismaken met de Japanse cultuur in meerdere aspecten.

Kaart van Kasteel Arcen, Lingsforterweg, Arcen, Nederland
Locatie

Kasteeltuinen Arcen
Kasteel Arcen, Lingsforterweg, Arcen, Nederland

Entree

Klik hier voor meer informatie over Kasteeltuinen Arcen

Impressie
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

LIVESTREAM: DE ONTHULLING VAN HET KUNSTVENSTER KLIK HIER Sluit melding