Fietstocht langs kunst in de openbare ruimte

zondag 10 september 13:00 - 15:30
€ 5,- / Vrienden van het museum € 2,50

Op zondag 10 september vindt er een fietstocht plaats langs kunst in de openbare ruimte van Venlo. De dik acht kilometer lange kunstroute wordt begeleid door Tine van de Weyer, beeldend kunstenaar en voorzitter van de commissie Kunst in de Openbare Ruimte van de gemeente. De fietstocht begint bij de bekende knoop van Tajiri bij Museum van Bommel van Dam en gaat via de binnenstad van Venlo richting de sculpturen aan de Venrayseweg in Blerick. Tijdens de ruim twee uur durende fietsroute wordt er bij twintig, zowel oude als recente werken stilgestaan. Deelname aan de tocht die om 13:00u begint is € 5,-. Aanmelden kan via info@vanbommelvandam.nl. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Later dit jaar zal de fietstocht ook digitaal beschikbaar komen.

Fietsroute
Venlo heeft zo’n honderd kunstwerken in de openbare ruimte. Ze maken onderdeel uit van het dagelijks leven van elke Venlonaar en ook voor bezoekers zijn het vaste herkenningspunten in de stad. De meeste beelden vereisen enige context en toelichting om het werk en de relatie met de plek te begrijpen en te waarderen. Museum van Bommel van Dam heeft daarom Tine van de Weyer, sinds het begin lid en momenteel voorzitter van de commissie die de gemeente adviseert over kunst in de openbare ruimte, uitgenodigd voor een informatieve fietstocht langs bekende en minder bekende werken. 

Kunst in de openbare ruimte
Sinds eind 2009 is de onafhankelijke adviescommissie Kunst in de Openbare Ruimte actief. Drie onafhankelijke professionals, waaronder Tine van de Weyer, adviseren het Venlose college van B en W over de aankoop en plaatsing van kunst. De adviezen van de commissie zorgen de ene keer voor veel waardering, maar leiden soms ook tot felle discussies in de stad. Tine van de Weyer staat tijdens de fietstocht ook stil bij de inhoudelijke overwegingen van de commissie, maar zal vooral aandacht besteden aan de kunstwerken zelf.

Nieuwe koers museum
De kunstfietsroute past bij de nieuwe koers die Van Bommel van Dam is ingeslagen. Daarin zoekt het museum naast de traditionele tentoonstellingen met projecten en activiteiten de verbinding met de stad en stedelijke vraagstukken. Kunst in de openbare ruimte sluit uitstekend aan bij het museum dat ook buiten haar muren actief wil zijn. 

Entree

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers

Meer agenda items
Jazzfestival Autumn Leaves
zaterdag 6 oktober - 00:00
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

Locatie Deken van Oppensingel gesloten
Van Bommel Van Dam presenteert zich buiten het vertrouwde pand, op verschillende plekken in Venlo.
Meer info Sluit melding