Placeholder for VBVD2021 Website 058VBVD2021 Website 058

Huis­regels en FAQ

Museum van Bommel van Dam toont, behoudt, beheert en verbetert een bijzondere collectie moderne kunstwerken. Om dit goed te kunnen doen, hebben we huisregels opgesteld voor onze bezoekers. Deze regels gelden voor iedereen die een bezoek brengt aan ons museum.

Naast deze regels gelden de bezoekersvoorwaarden wanneer je een bezoek brengt aan museum van Bommel van Dam.

Jassen, tassen, hoeden en paraplu’s

Je jas, tas, hoed, pet en alles wat daar op lijkt, kun je kwijt in onze gratis garderobe. Hier zijn ook kluisjes voor kostbare spullen. Kleine tasjes mogen mee naar binnen. Grote tassen, rugzakken en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en mogen daarom niet de expositieruimtes in.

Eten en drinken

In de expositieruimtes is eten en drinken niet toegestaan. Ook geen pakjes drinken en snacks voor kinderen. Voor een hapje en drankje ben je van harte welkom in ons museumcafé Reina Museumbites.

Foto’s maken en filmen

Je mag alleen foto’s en filmpjes maken in het museum als de foto’s en opnames zijn bedoeld voor privégebruik. Fotograferen en filmen mag alleen zonder flits. Statieven zijn niet welkom in de expositieruimtes. Maak ook nooit foto’s of filmpjes van andere museumbezoekers. Dit is in strijd met de privacywetgeving.

Ben je een professionele fotograaf? Dan horen we graag vooraf wat je plannen zijn in ons museum. Meer informatie over aanmelden en toestemming lees je op de pagina Pers.

Afstand tot de kunstwerken

Elke aanraking kan een kunstwerk zichtbaar of onzichtbaar beschadigen. Daarom is het aanraken van kunstwerken niet toegestaan en vragen we je om een gepaste afstand tot onze werken te bewaren.

Geluiden

Ons museum is een plek die mensen inspireert en aan het denken zet. Natuurlijk hoort praten over onze kunstwerken daar ook bij. Harde of storende geluiden worden hierbij niet gewaardeerd. Zorg ook dat je telefoon op stil staat in de expositieruimtes. Telefoneren buiten deze ruimtes is wel toegestaan.

Tekenen en schrijven

Wil je schrijven of tekenen tijdens je bezoek aan het museum? Zorg dan zelf voor een notitieblok en schrijfmateriaal. Het is niet toegestaan om muren, vloeren, bordjes of kunstwerken als ondergrond te gebruiken.

Rolstoelen en kinderwagens

Museum van Bommel van Dam is volledig toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel, mini scootmobiel of ander hulpmiddel. Alle verdiepingen zijn bereikbaar via een ruime lift. Bezoekers met een kinderwagen mogen ook gebruik maken van de lift.

Voor de allerkleinste bezoekers

Op verdieping -1 is een ruim toilet aanwezig dat kan worden gebruikt voor het verschonen van onze jongste bezoekers. Moeders kunnen deze ruimte ook gebruiken om te kolven.

Roken

Het is in ons volledige gebouw niet toegestaan om te roken. Roken is alleen toegestaan op het terras van museumcafé Reina Museumbites.

Huisdieren

Dieren zijn niet welkom in het museum en in Reina Museumbites, met uitzondering van geregistreerde hulphonden.

Ter afsluiting

Heb je tijdens je bezoek een vraag over deze huisregels? Stel ze aan een van onze medewerkers of beveiligers. Als bezoeker ga je akkoord met onze huisregels en bezoekersvoorwaarden. Je bent verplicht om aanwijzingen van medewerkers of beveiligers welke hier betrekking op hebben op te volgen.