Placeholder for Exhibition Earth Paint Vincent van Gogh Atelier NL Blickfänger12Exhibition Earth Paint Vincent van Gogh Atelier NL Blickfänger12

Work­shop Earth Paint met oliev­erf door Nadine Sterk (Ate­lier NL) — NIEUWEDATUM

11 december 2021 - 11:30 - 13:30

Maak je eigen olieverf met Venlose aarde!

Workshop Earth Paint met olieverf door Nadine Sterk (Atelier NL)

Al honderden jaren omarmen schilders het Nederlandse landschap met zijn rijke kleuren, steeds wisselende luchten en immens heldere licht. Nu biedt Atelier NL (Nadine Sterk (1977, Gorinchem) en Lonny van Ryswyck (1978, Venlo)) jou de unieke mogelijkheid om te leren hoe je van de grondstoffen van dit veelzijdige land verf maakt. Moeder Aarde bevat een heel scala aan bijzondere kleuren. Met behulp van de juiste ingrediënten en technieken kun jij haar modder en klei veranderen in bruikbare verf!

Afgelopen maanden heeft Atelier NL in het kader van het project De Kleuren van Venlo samen met bewoners van Venlo aarde verzameld. Deze aarde is op hogere temperaturen gebrand en leent zich daardoor perfect voor het maken van olieverf. Geïnteresseerd in een grondig onderzoek naar een eeuwenoude methode die kunst, geschiedenis en natuur met elkaar verbindt? Geef je dan op voor de workshop Earth Paint met olieverf op zaterdag 11 december om 11.30 uur. Van Atelier NL krijg je levendige, visueel ondersteunde verhalen en deskundige, persoonlijk op jou toegesneden instructies om uit aarde jouw eigen speciale verf te creëren.

11 december 2021 - 11:30 - 13:30
€20,- (excl. entree museum; voorafgaand aan de workshop te betalen aan de balie)

Reserveren via mail (educatie@vanbommelvandam.nl) is verplicht (mogelijk tot 2 dagen voor aanvang van de workshop)

Belangrijk

  • Prijs: €20,- (excl. entree museum; voorafgaand aan de workshop te betalen aan de balie)
  • Min. leeftijd: 18 jaar
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor toegang tot het museum
  • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij (vol = vol)
  • Reserveren via mail (educatie@vanbommelvandam.nl) is verplicht (mogelijk tot 2 dagen voor aanvang van de workshop)
  • Vind je het leuk om ook een bijdrage te leveren aan het project De Kleuren van Venlo? Neem dan een flesje gevuld met aarde van je favoriete plek mee.

Meer agenda & activiteiten