Placeholder for VBVD2022 Rethink React Tentoonstelling 060VBVD2022 Rethink React Tentoonstelling 060

Unbox your­self

17 augustus 2022 - 14:00 - 17:00

Door Tanja Nabben

Workshop autobiografische assemblagekunst

Voor haar werk Scrap you / Unbox me in de tentoonstelling Re-think Re-act volgde Tanja Nabben twee jaar lang drie personen met een solitair bestaan. Geïntrigeerd door hun verhalen en belevingswereld maakte ze drie intieme portretten die opgebouwd zijn uit collages, foto’s, video’s, gedichten en objecten. Hoewel we niet letterlijk te weten komen wie deze mensen zijn en wat hun donkere en lichte levensmomenten waren, krijgen we toch een beeld en gevoel bij deze geassembleerde ‘levensverhalen’.

In deze workshop breng je onder leiding van Tanja jouw eigen verhaal in beeld. Door middel van intuïtief gekozen plaatjes en kleine objecten kom jij al knippend, plakkend, schikkend, krassend, schrijvend en kleurend tot een persoonlijk assemblagekunstwerkje. Je hebt hiervoor geen ervaring met creatief bezig zijn nodig.

Bij de ontwikkeling van deze workshop liet Tanja zich inspireren door assemblages van Joseph Cornell. Assembleren is een kunstzinnig proces waarbij diverse voorwerpen samengevoegd worden tot een nieuwe compositie. Uit onze collectie haalt Tanja inspiratie uit het werk van Gustave Asselbergs.

17 augustus 2022 - 14:00 - 17:00
€15,- per deelnemer

Aanmelden via balie@vanbommelvandam.nl (voor de workshop betaal je bij binnenkomst aan de balie)

Praktische informatie

De workshop is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Deelnemers krijgen vooraf per mail een instructie voor het meenemen van een aantal persoonlijk gekozen items en materialen.

Programma
14:00 Ontvangst
14:15 Toegelicht bezoek Re-think Re-act
15:45 Workshop
17:00 Einde
Inclusief iets (kleins) te eten en drinken

Let op!
Deze activiteit is incl. een kort bezoek aan de tentoonstelling 'Re-think Re-act'. Wil je vooraf graag het museum bezoeken? Dan dien je een toegangsbewijs aan te schaffen.

Re-think Re-act SUMMERSCHOOL

Deze activiteit behoort tot de Re-think Re-act SUMMERSCHOOL, een onderdeel van de tentoonstelling Re-think Re-act. Tijdens SUMMERSCHOOL leer je meer over de thema’s die de zes deelnemende kunstenaars en designers tijdens hun onderzoeksperiode tegenkwamen. Zo zijn er mini-theatervoorstellingen, speciale diners in de expositiezaal die je alledaagse eetgewoontes even op zijn kop zetten, symposia met de deelnemende makers en workshops voor jong én oud. We dagen je uit om stil te staan bij jouw eigen gevoel en gedrag en daar samen met anderen – of juist alleen – op te reflecteren. Bewustwording is de sleutel tot verandering en samen open je meer dan alleen.

Klik hier voor het volledige programma. Wacht niet te lang met aanmelden, want per activiteit is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Aanmelden
Placeholder for VBVD2022 Rethink React Tentoonstelling 036VBVD2022 Rethink React Tentoonstelling 036

Meer agenda & activiteiten