Placeholder for VBVD2022 Rethink React Tentoonstelling 048VBVD2022 Rethink React Tentoonstelling 048

Stoeien met eten

19 augustus 2022 - 18:30 - 20:00

Onder begeleiding van Pavèl van Houten

Geritualiseerd diner in de expositie 'Re-think Re-act'

‘Aflikborden’, ‘dipstokjes’, ‘voellepels’, ‘fonteinkommen' en ‘grabbelbakjes’: stuk voor stuk onderdelen van een nieuw servies dat kunstenaar Pavèl van Houten speciaal voor de tentoonstelling Re-think Re-act ontwikkelde. Samen met een groep van 15 kinderen uit Steyl (onder de naam ‘De Wolfjes’), pottenbakker Niek Hoogland en kunstenaar Anneke Haane zocht hij naar een servies dat uitnodigt om te spelen met je eten en dat door zijn bijzondere texturen de eetbeleving verbetert. Op vrijdag 19 augustus krijg jij de unieke mogelijkheid om met deze keramieken borden, lepels en kommen een geritualiseerd diner in de expositie te beleven. Inclusief driegangenmenu en toegang tot de museumzaal. Exclusief drankarrangement.

Reserveren kan t/m 12 augustus
Het menu wordt verzorgd door De Posterij. Dieetwensen of allergieën kun je tot uiterlijk één week vooraf doorgeven.
Het diner gaat door bij minimaal 14 tafelgasten.

19 augustus 2022 - 18:30 - 20:00
€79,-

Tickets bestellen

Re-think Re-act SUMMERSCHOOL

Deze activiteit behoort tot de Re-think Re-act SUMMERSCHOOL, een onderdeel van de tentoonstelling Re-think Re-act. Tijdens SUMMERSCHOOL leer je meer over de thema’s die de zes deelnemende kunstenaars en designers tijdens hun onderzoeksperiode tegenkwamen. Zo zijn er mini-theatervoorstellingen, speciale diners in de expositiezaal die je alledaagse eetgewoontes even op zijn kop zetten, symposia met de deelnemende makers en workshops voor jong én oud. We dagen je uit om stil te staan bij jouw eigen gevoel en gedrag en daar samen met anderen – of juist alleen – op te reflecteren. Bewustwording is de sleutel tot verandering en samen open je meer dan alleen.

Klik hier voor het volledige programma. Wacht niet te lang met aanmelden, want per activiteit is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Bestel je SUMMERSCHOOL tickets
Placeholder for VBVD2022 Rethink React Tentoonstelling 047VBVD2022 Rethink React Tentoonstelling 047

Meer agenda & activiteiten