Placeholder for VBVD2023 Femina Ludens 011VBVD2023 Femina Ludens 011

Live per­for­mance Kit­ty Maria

4 juni 2023 - 11:30 - 12:30 (afgelopen)

Mis deze unieke kans niet!

Woon een artistieke performance bij

Hoeveel ruimte houden we nog over voor spel en experiment in ons grotendeels geautomatiseerde leven? In video’s, performances, sculpturen en installaties onderzoekt de jonge Limburgse kunstenaar Kitty Maria (NL, 1992) manieren om onszelf wat meer spel te gunnen. Naar aanleiding van haar solotentoonstelling Femina Ludens komt ze op zondag 4 juni naar Venlo voor een live performance van Air Tonalities samen met performancekunstenaar en designer Elise Ehry (FR, 1991). Kom langs en laat je meenemen in de wereld van deze Feminae Ludens ('spelende vrouwen')!

4 juni 2023 - 11:30 - 12:30
Inbegrepen in de toegangsprijs

Tickets bestellen

Kitty Maria & Elise Ehry

Air Tonalities

Kitty Maria en Elise Ehry maken performances rondom servicegericht werk. Hun acties gaan vaak over nutteloosheid, passiviteit en hoe service van oudsher verbonden is aan de vrouw en al haar werkzaamheden. In Air Tonalities maakt het duo - omgedoopt tot de werkeloze stewardessen Heather en Rosetta - gebruik van geluid als materiaal. Ze hebben hiervoor een serie instrumenten van keramiek gemaakt, die tussen bruikbaarheid en onbruikbaarheid balanceert. Deze stille fluiten en onhandige hoornen gebruiken ze naast elektronische do-it-yourself instrumenten, die verwijzen naar het belang van de opkomst van elektronische muziek voor de emancipatie van de vrouw in de muziekwereld.

Voorafgaand aan deze live performance zal curator Sjors Bindels een korte introductie verzorgen en bekijken we gezamenlijk de video Saw Mill Gdansk_ 22-10-2021, waarin Kitty Maria artistieke performances uitvoert in een houtzagerij in Polen. Te midden van de ogenschijnlijk onverstoorbare productie die zich daar afspeelt, zoekt zij toenadering tot de zware machines en probeert ze deze even te verlossen van hun hoge werkdruk.

Placeholder for Kitty maria elise ehry air tonalitiesKitty maria elise ehry air tonalities

Meer agenda & activiteiten