Placeholder for VBVD2023 Armando 008VBVD2023 Armando 008

In gesprek met Cher­ry Duyns over Armando

3 juni 2023 - 14:30 - 15:30 (afgelopen)

Cherry Duyns over zijn nieuwste boek

'Ik bel je wel als ik dood ben'

Naar aanleiding van onze tentoonstelling Armando: door de ogen van een vriend gaat auteur John Heymans op zaterdagmiddag 3 juni met Cherry Duyns in gesprek over zijn boek 'Ik bel je wel als ik dood ben.' Gesprekken met Armando (Atlas Contact, 2023). Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om het boek, dat ook te koop is in onze museumshop, te laten signeren.

3 juni 2023 - 14:30 - 15:30
€10,-

Aanmelden kan via balie@vanbommelvandam.nl (vol = vol).

Mocht je ook de tentoonstelling Armando: door de ogen van een vriend willen bezoeken, dan dien je een entreeticket te kopen bij de balie van het museum of online.

Het Auditorium bevindt zich op de eerste verdieping van museum van Bommel van Dam.

Het uitgangspunt van de tentoonstelling

Gesprekken met Armando

Op 18-jarige leeftijd ontmoette Cherry Duyns Armando op de redactie van de Haagse Post. Duyns was er net begonnen als leerling-journalist, Armando was kunstredacteur. De ontmoeting zou uitgroeien tot een vriendschap van meer dan een halve eeuw. Jaren na het afbranden van het Armando Museum, waardoor een openhartig interview van Duyns met Armando verloren ging, vroeg hij de kunstenaar om weer met elkaar in gesprek te gaan. Zij voerden gesprekken zoals alleen levensvrienden dat met elkaar kunnen. Opnames hiervan groeiden uit tot een boek: ‘Ik bel je wel als ik dood ben.’ Gesprekken met Armando. Deze uitgave vormt het uitgangspunt van onze expositie Armando: door de ogen van een vriend. Citaten uit het boek lopen - letterlijk en figuurlijk - als een rode draad door de overzichtstentoonstelling heen. Zo krijg je niet alleen een indruk van Armando’s oeuvre, maar leer je de kunstenaar en zijn gedachtegang ook iets beter kennen.

Placeholder for VBVD2023 Armando 077VBVD2023 Armando 077

Aanmelden

Praktische informatie

Het gesprek vindt plaats in het Auditorium. De zaal is open om 14.15 uur en het programma start om 14.30 uur. Deelnemen aan de lezing? Meld je aan via balie@vanbommelvandam.nl (vol = vol). Toegang kost €10,-.

'Ik bel je wel als ik dood ben.' Gesprekken met Armando

Uitgegeven met steun van:

Placeholder for Nederlands Letterenfonds logo RGBNederlands Letterenfonds logo RGB
Placeholder for PBC05 FON Logo Charema Fonds voor geschiedenis en kunst 154px breed v1PBC05 FON Logo Charema Fonds voor geschiedenis en kunst 154px breed v1

Meer agenda & activiteiten