Placeholder for VBVD2022 Algemene Fotografie 028VBVD2022 Algemene Fotografie 028

Door de Loep van Joke J. Hermsen

13 oktober 2022 - 19:30 - 22:30

Over de noodzaak van kunst, muziek en literatuur

Eerste editie lezingenreeks Door de Loep

Waarom hebben we kunst, muziek en literatuur nodig? En hoe verhouden kunstenaars en schrijvers zich tot de tijd en tijdsgeest? Filosofe en schrijfster Joke J. Hermsen bespreekt deze vragen in haar nieuwste bundel Ogenblik & Eeuwigheid. Deze vragen staan ook centraal tijdens de eerste editie van lezingenreeks Door de Loep op donderdagavond 13 oktober vanaf 19.30 uur.

13 oktober 2022 - 19:30 - 22:30
€7,50

Aanmelden kan via balie@vanbommelvandam.nl (vol = vol)

Schrijfster en filosofe

Joke J. Hermsen

Joke J. Hermsen is schrijfster en filosofe. Haar romans en filosofische essays werden meermaals bekroond. Zo ontving ze de Jan Hanlo Essay Prijs voor Stil de tijd (2010) en de Hadewijgh prijs voor De Liefde Dus (2008), een roman over Belle van Zuylen. Daarnaast kwam haar werk diverse malen op de shortlist voor het beste filosofieboek en de longlist Libris literatuurprijs terecht. Tijd, liefde en herinnering zijn terugkerende thema's in haar werk. Ook belicht zij de verhouding tussen kunst, politiek en filosofie. Naast het geven van lezingen over filosofie, literatuur en beeldende kunst vervult ze verschillende bestuurs- en redactiefuncties bij diverse culturele instellingen en trad ze meermaals op als gastcurator bij een kunstmuseum.

Deelnemen aan de lezing van Joke? Meld je aan via balie@vanbommelvandam.nl. Toegang kost €7,50.

Aanmelden voor de lezing
Placeholder for Door de LoepDoor de Loep

Lezingenreeks in de winterperiode

Door de Loep

Odapark, Cultura Venray en museum van Bommel van Dam bundelen krachten voor een lezingenreeks in de winterperiode. Iedere tweede donderdagavond van de maand, met ingang van 13 oktober 2022 tot aan 9 maart 2023, warmt een spreker je op.

Elke editie mag je meekijken Door de Loep van een originele denker en bewezen inspirator. De selectie sprekers kwam voort uit persoonlijke interesse van de medewerkers van de drie instellingen. In de selectie is gekeken naar diversiteit in thematiek en achtergrond van de sprekers. Het belooft een reeks te worden die de hedendaagse kunstpraktijk vanuit verschillende invalshoeken belicht. De lezingenreeks Door de Loep dient enerzijds als verdieping en inspiratie voor kunstliefhebbers en makers uit de regio en is daarnaast een moment om met elkaar bij te praten.

Data Door de Loep

Save the dates

  • 10 november 2022
  • 8 december 2022
  • 12 januari 2023
  • 9 februari 2023
  • 9 maart 2023

Meer agenda & activiteiten