Placeholder for BVD2269 Door de loep lezingenreeks 01BVD2269 Door de loep lezingenreeks 01

Door de Loep van Hanne Hagenaars

9 november 2023 - 20:00 - 21:30

Hoe geef je vorm aan verlies en verdriet?

Kunst als een 'in memoriam'

In de zomer van 2023 verscheen het boek Missen als een ronde vorm van Hanne Hagenaars, een publicatie over kunst als een 'in memoriam'. Het boek bevat gedichten, persoonlijke teksten, werken van Hagenaars en teksten gebaseerd op kunstwerken van anderen. Hanne Hagenaars: "Hoe iemand te herinneren is een onderwerp dat me al lang fascineert. De dood is het grote onbekende in ons leven; iedereen is er een beetje bang voor. De dood maakt de achterblijvers eenzaam, er is verdriet en vaak ontbreekt het aan woorden om over de dood te praten. Verlies en verdriet zijn onzichtbaar, hoe geef je er vorm aan? Hoe zorg je ervoor dat je iemand niet helemaal verliest, hoe houd je hem of haar in leven? Hoe kunnen we rouwen?” Tijdens deze editie van lezingenreeks Door de Loep zal Hanne Hagenaars dieper ingaan op de ontmoetingen, gesprekken en kunstwerken die leidden tot haar boek.

Hanne Hagenaars werkt als samensteller van tentoonstellingen en schrijft over hedendaagse kunst. Ze was oprichter en hoofdredacteur van tijdschrift Mister Motley en curator voor o.a. Fries Museum, Kunstvereniging Diepenheim en De Garage. Ze gaf meerdere boeken (Geen wolk, Hoe kun­st mijn lev­en red­de) uit die handelen over de verbintenis tussen kunst en leven.

9 november 2023 - 20:00 - 21:30
€7,50

Aanmelden voor deze individuele lezing kan via info@odapark.nl (vol = vol).

Met een combiticket à €27,50 heb je toegang tot alle edities.

Tickets bestellen

Merseloseweg 117, 5801 CC Venray

Kijk mee 'Door de Loep' van originele denkers!

Lezingenreeks

Odapark, Cultura Venray en museum van Bommel van Dam bundelen voor de tweede keer hun krachten voor een lezingenreeks in de winterperiode. Iedere tweede donderdagavond van de maand, met ingang van 9 november 2023 tot aan 28 maart 2024*, warmt een spreker je op. Elke editie mag je meekijken 'Door de Loep' van een originele denker en bewezen inspirator. Het belooft een reeks te worden die de hedendaagse kunstpraktijk vanuit verschillende invalshoeken belicht. De lezingenreeks Door de Loep dient enerzijds als verdieping en inspiratie voor kunstliefhebbers en makers uit de regio en is daarnaast een moment om met elkaar bij te praten.

Save the dates

Vijf edities

  • 9 november 2023: Kunst als een 'in memoriam'. Hoe geef je vorm aan verlies en verdriet? (Odapark)
  • 14 december 2023: Kunst, educatie en innovatie. Een nieuwe blik op onderwijs! (VBVD)
  • 11 januari 2024: Popcultuur als kunstvorm. Hoe pop ons laat zien hoe onze maatschappij in elkaar zit en welke lessen we daaruit kunnen leren. (Cultura Venray)
  • 8 februari 2024: Mode en cultureel ondernemerschap. Hoe onderscheid je je in een competitieve industrie? (VBVD)
  • 28 maart 2024*: Auteursrecht en AI. De nieuwe grens van creativiteit.(Odapark)

*Let op: dit is niet de tweede donderdag van de maand!

Bestel je combiticket
Placeholder for BVD2269 Door de loep lezingenreeks 02BVD2269 Door de loep lezingenreeks 02

Meer agenda & activiteiten