Placeholder for VBVD2021 Website 025VBVD2021 Website 025

De Kleuren van Venlo

5 september 2021 t/m 27 maart 2022

Breng jóuw stukje Venlo hiernaartoe!

De Kleuren van Venlo

Als je een plek in deze regio zou mogen kiezen die jou dierbaar is, aan welke plek denk je dan? Denk je aan een bos, een park, een stadsplantsoen? Misschien ligt dat stukje grond langs je dagelijkse route, of zelfs in je achtertuin. En welke herinneringen zijn daaraan verbonden, wat maakt deze plek voor jou zo bijzonder? Voor het project De Kleuren van Venlo nodigen wij jou en alle andere mensen uit de regio Venlo uit om persoonlijke verhalen te delen. Samen met jou brengen we de kleuren van deze regio in beeld.

5 september 2021 t/m 27 maart 2022

Hoe?

  1. Verzamel een kleine hoeveelheid aarde van jouw favoriete locatie (zandgrond, aarde of klei) en maak een foto van de uitgekozen locatie
  2. Droog de aarde onder de zon (leg het binnen voor een raam)
  3. Stop de aarde in een flesje (500 ml)
  4. Breng het flesje hiernaartoe
  5. Registreer jouw grondsample met jouw verhaal ter plekke op www.aworldofsand.com/venlo
  6. Breid het kleurenpalet uit! (zet je flesje in het rek)

Waarom?

Omdat wij de kleuren van deze regio willen laten zien. De aarde bevat een heel scala aan bijzondere kleuren en grondsoorten, die per plek behoorlijk kunnen verschillen. Evenals de gebeurtenissen en verhalen die erop ontstaan. Wij zijn benieuwd naar het verhaal achter die ene speciale plek. Daarom kun je jouw persoonlijke verhaal daarover delen op deze website, die zal uitgroeien tot een kleurrijk online-platform.

Placeholder for VBVD2021 Website 019VBVD2021 Website 019

Maak je eigen verf met Venlose aarde

Doe mee met de Earth Paint workshop en leer hoe je van de veelzijdige grondstoffen uit de regio Venlo verf maakt. Met behulp van de juiste ingrediënten en technieken kun jij modder en klei uit de omgeving veranderen in bruikbare verf. Vraag aan via educatie@vanbommelvandam.nl.

www.aworldofsand.com/venlo