Placeholder for 00732 200732 2

Boekp­re­sen­tatie De schoonheid van het kwaad (extra lezing)

6 november 2021 - 15:10 - 16:30

Extra lezing

Boekpresentatie 'De schoonheid van het kwaad'

In het kader van onze vijftigste verjaardag verschijnt op zaterdag 6 november het boek De schoonheid van het kwaad van dr. Ronald van Kesteren, de eerste publicatie in een nieuwe reeks cahiers van museum van Bommel van Dam.

In De schoonheid van het kwaad maakt Ronald van Kesteren een denkbeeldige wandeling door ons museum langs kunstwerpen die een licht werpen op de thematiek van verdrukking en vrijheid. Zo hebben kunstenaars als Carel Willink, Wim de Haan, Aad de Haas en Armando onvrijheid en gebondenheid in hun kunstwerken gethematiseerd en overwonnen en tekent zich in werken van Melle, Herman Gordijn, Roger Raveel en Hans van Hoek een glinstering van vrijheid af. Door het bekijken van kunst kunnen we een gevoel van vrijheid beleven en herwinnen. Want wie aandachtig kijkt, ziet en ervaart meer.

Tijdens de boekpresentatie op zaterdag 6 november zal Ronald van Kesteren ook twee lezingen houden (vol=vol; de eerste is reeds volgeboekt). Hierin treden verschillende kunstenaars en kunstwerken voor het voetlicht die momenteel tentoongesteld zijn in de jubileumexpositie 50 jaar museum van Bommel van Dam. Het boek is na de presentatie verkrijgbaar in onze museumshop.

6 november 2021 - 15:10 - 16:30
Gratis (aanmelding is verplicht)

Om de tentoonstelling 50 jaar museum van Bommel van Dam te bezoeken heb je een los entreeticket voor het museum nodig.

Tickets bestellen

Belangrijk

Toegang tot de boekpresentatie is gratis, een aanmelding is verplicht. Gezien de maatregelen van de overheid is een gezondheidscheck en coronatoegangsbewijs voor dit evenement noodzakelijk.

Meer agenda & activiteiten