Placeholder for BVD2269 Door de loep lezingenreeks 01BVD2269 Door de loep lezingenreeks 01

Door de Loep van Anne Graswinckel

14 december 2023 - 20:00 - 21:30 (afgelopen)

Over verdwalen en een alternatieve route kiezen

Kunst & educatie

Maak je op donderdag 14 december klaar voor een inspirerende avond met Anne Graswinckel in het kader van lezingenreeks Door de Loep! Anne is een specialist in het verbinden van kunst(educatie) met de complexe vraagstukken van het heden. We staan voor een heleboel uitdagingen. Als mens, als maatschappij, als wereld. ‘Hoe maak je de grote uitdagingen waar we als mensheid mee worstelen behapbaar?’, vroeg Anne zich af. In reactie op die vraag ontstond De Verdwaalatlas. In De Verdwaalatlas doet ze voorstellen om samen en met een kunstenaarsmindset naar die grote onderwerpen te kijken. Geïnspireerd door Merlijn Twaalfhoven die het boek Het is aan ons schreef.

Anne werkte ruim tien jaar als dramadocent/coach voor daklozen, werklozen en drugsverslaafden na haar opleiding tot Docent Theater. Van 2000-2016 was ze het hoofd van de educatieve afdeling van het theatergezelschap Tryater. Anne werkt momenteel als educatie-ontwerper en programmamaker voor Arcadia JONG, een afdeling van het 100-daags cultureel programma in de provincie Fryslân. Daarnaast werkt ze internationaal samen met verschillende partners rond het bouwen van een nieuw curriculum in art-based duurzaamheidsonderwijs.

Haar drijfveer is een grenzeloze nieuwsgierigheid naar innovatieve methodes om de wereld op een andere manier te bekijken. Ze omarmt kunst als een manier om samen te werken en haar aanpak wordt gekenmerkt door enthousiasme, passie en no-nonsense. Ze is ervan overtuigd dat de kunstenaarsmindset de wereld gaat verbeteren. Tijdens deze avond ontdek je hoe je de kunstenaarsmindset in jezelf kan aanspreken.

14 december 2023 - 20:00 - 21:30
€7,50

Aanmelden voor een individuele lezing kan via balie@vanbommelvandam.nl (vol = vol).

Met een combiticket à €27,50 heb je toegang tot alle edities.

Tickets bestellen

Kijk mee 'Door de Loep' van originele denkers!

Lezingenreeks

Odapark, Cultura Venray en museum van Bommel van Dam bundelen voor de tweede keer hun krachten voor een lezingenreeks in de winterperiode. Iedere tweede donderdagavond van de maand, met ingang van 9 november 2023 tot aan 28 maart 2024*, warmt een spreker je op. Elke editie mag je meekijken 'Door de Loep' van een originele denker en bewezen inspirator. Het belooft een reeks te worden die de hedendaagse kunstpraktijk vanuit verschillende invalshoeken belicht. De lezingenreeks Door de Loep dient enerzijds als verdieping en inspiratie voor kunstliefhebbers en makers uit de regio en is daarnaast een moment om met elkaar bij te praten.

Save the dates

Vijf edities

  • 9 november 2023: Kunst als een 'in memoriam'. Hoe geef je vorm aan verlies en verdriet? (Odapark)
  • 14 december 2023: Kunst, educatie en innovatie. Een nieuwe blik op onderwijs! (VBVD)
  • 11 januari 2024: Popcultuur als kunstvorm. Hoe pop ons laat zien hoe onze maatschappij in elkaar zit en welke lessen we daaruit kunnen leren. (Cultura Venray)
  • 8 februari 2024: Mode en cultureel ondernemerschap. Hoe onderscheid je je in een competitieve industrie? (VBVD)
  • 28 maart 2024*: Auteursrecht en AI. De nieuwe grens van creativiteit.(Odapark)

*Let op: dit is niet de tweede donderdag van de maand!

Bestel je combiticket
Placeholder for BVD2269 Door de loep lezingenreeks 02BVD2269 Door de loep lezingenreeks 02

Meer agenda & activiteiten