Placeholder for BVD2269 Door de loep lezingenreeks 01BVD2269 Door de loep lezingenreeks 01

Door de Loep van Anne Graswinckel

14 december 2023 - 20:00 - 21:30

Een nieuwe blik op onderwijs!

Kunst, educatie & innovatie

Maak je op donderdag 14 december klaar voor een inspirerende avond met Anne Graswinckel in het kader van lezingenreeks Door de Loep! Anne is een vooraanstaand specialist in het verbinden van kunst(educatie) met diverse boeiende thema's, waaronder duurzaamheid. Ze heeft drie speelse boeken geschreven over kunsteducatie op basis- en middelbare scholen, die je laten ontdekken hoe je nieuwe, unieke onderwijsvormen kunt ontwikkelen door te verdwalen in de wereld van creativiteit. Ze wordt gedreven door een grenzeloze nieuwsgierigheid naar innovatieve methodes om de wereld op een andere manier te bekijken. Ze omarmt kunst als een manier om samen te werken en haar aanpak wordt gekenmerkt door enthousiasme, passie en no-nonsense. Ze is ervan overtuigd dat de kunstenaarsmindset en een holistische benadering inherent zijn aan ons DNA. Humor en taal vormen de bouwstenen van haar benadering, waarbij co-creatie, storytelling en bewustwording samenkomen in praktijkgerichte programma's.

Anne's nieuwsgierigheid heeft haar geleid naar een carrière als educatie-ontwerper en programmamaker bij JONG voor Arcadia, waar ze internationaal samenwerkt met diverse partners om een nieuw curriculum te bouwen in art-based duurzaamheidsonderwijs. Daarnaast is ze artistiek innovatief programma adviseur bij Keunstwurk, waar ze zich inzet voor een diepgaande en innovatieve benadering van kunsteducatie in het basis- en voortgezet onderwijs, in nauwe samenwerking met kunstenaars, taal- en culturele instellingen in Fryslân. Haar achtergrond omvat tien jaar als dramadocent/coach voor daklozen, werklozen en drugsverslaafden na haar opleiding tot Docent Theater. Van 2000-2016 was ze het hoofd van de educatieve afdeling van het theatergezelschap Tryater. Anne's rijke ervaring en passie voor kunst en educatie beloven een boeiende lezing die je horizon zal verbreden.

14 december 2023 - 20:00 - 21:30
€7,50

Aanmelden voor een individuele lezing kan via balie@vanbommelvandam.nl (vol = vol).

Met een combiticket à €27,50 heb je toegang tot alle edities.

Tickets bestellen

Kijk mee 'Door de Loep' van originele denkers!

Lezingenreeks

Odapark, Cultura Venray en museum van Bommel van Dam bundelen voor de tweede keer hun krachten voor een lezingenreeks in de winterperiode. Iedere tweede donderdagavond van de maand, met ingang van 9 november 2023 tot aan 28 maart 2024*, warmt een spreker je op. Elke editie mag je meekijken 'Door de Loep' van een originele denker en bewezen inspirator. Het belooft een reeks te worden die de hedendaagse kunstpraktijk vanuit verschillende invalshoeken belicht. De lezingenreeks Door de Loep dient enerzijds als verdieping en inspiratie voor kunstliefhebbers en makers uit de regio en is daarnaast een moment om met elkaar bij te praten.

Save the dates

Vijf edities

  • 9 november 2023: Kunst als een 'in memoriam'. Hoe geef je vorm aan verlies en verdriet? (Odapark)
  • 14 december 2023: Kunst, educatie en innovatie. Een nieuwe blik op onderwijs! (VBVD)
  • 11 januari 2024: Popcultuur als kunstvorm. Hoe pop ons laat zien hoe onze maatschappij in elkaar zit en welke lessen we daaruit kunnen leren. (Cultura Venray)
  • 8 februari 2024: Mode en cultureel ondernemerschap. Hoe onderscheid je je in een competitieve industrie? (VBVD)
  • 28 maart 2024*: Auteursrecht en AI. De nieuwe grens van creativiteit.(Odapark)

*Let op: dit is niet de tweede donderdag van de maand!

Bestel je combiticket
Placeholder for BVD2269 Door de loep lezingenreeks 02BVD2269 Door de loep lezingenreeks 02

Meer agenda & activiteiten