Placeholder for VBVD2022 Algemene Fotografie 028VBVD2022 Algemene Fotografie 028

Door de Loep van Amber Bloos

8 december 2022 - 19:30 - 22:30

Een zoektocht naar een nieuwe economie

Derde editie lezingenreeks Door de Loep

We leven in een wereld gedomineerd door cijfers. Waarde drukken we uit in geld. En we laten steeds meer over aan de ‘vrije markt’: zorg en welzijn, onderwijs, kunst en cultuur. Maar van links en rechts, hoog en laag klinkt steeds luider dat dit systeem dat streeft naar oneindige groei, niet meer houdbaar is. In deze editie van Door de Loep volgen we de zoektocht van Amber Bloos naar hoe een nieuwe economie eruit zou kunnen zien. Ben jij erbij op donderdagavond 8 december vanaf 19.30 uur?

8 december 2022 - 19:30 - 22:30
€7,50

Aanmelden kan via balie@vanbommelvandam.nl (vol = vol)

Een maatschappelijk betrokken creatief producent en maker

Amber Bloos

Amber Bloos (Utrecht, 1992) is een veelzijdig, sociaal en maatschappelijk betrokken creatief producent en maker. Ze is kernlid bij Stichting Nieuwe Helden. Amber studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en rondde haar master Cultuursociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam cum laude af. Amber coördineert, onderzoekt, schrijft en maakt. Ze werkt graag aan projecten op het kruisvlak van kunst en maatschappij. Samen met twee anderen initieerde ze VALUE Magazine. Via interviews, verhalen, infographics, columns, fotoseries en illustraties worden daarin nieuwe wegen naar een ander economisch stelstel verkend. Geen doemscenario’s of abstracte theorieën, maar hoopgevende visies en concrete voorstellen en initiatieven.

Deelnemen aan de lezing van Amber? Meld je aan via balie@vanbommelvandam.nl. Toegang kost €7,50.

Aanmelden voor de lezing
Placeholder for BVD2269 Door de loep Amber Bloos v2 Tekengebied 1BVD2269 Door de loep Amber Bloos v2 Tekengebied 1

Lezingenreeks in de winterperiode

Door de Loep

Odapark, Cultura Venray en museum van Bommel van Dam bundelen krachten voor een lezingenreeks in de winterperiode. Iedere tweede donderdagavond van de maand, met ingang van 13 oktober 2022 tot aan 9 maart 2023, warmt een spreker je op.

Elke editie mag je meekijken Door de Loep van een originele denker en bewezen inspirator. De selectie sprekers kwam voort uit persoonlijke interesse van de medewerkers van de drie instellingen. In de selectie is gekeken naar diversiteit in thematiek en achtergrond van de sprekers. Het belooft een reeks te worden die de hedendaagse kunstpraktijk vanuit verschillende invalshoeken belicht. De lezingenreeks Door de Loep dient enerzijds als verdieping en inspiratie voor kunstliefhebbers en makers uit de regio en is daarnaast een moment om met elkaar bij te praten.

Data Door de Loep

Save the dates

  • 12 januari 2023
  • 9 februari 2023
  • 9 maart 2023

Meer agenda & activiteiten