Wonderlijke herinneringen. Schrijfateliers bij tentoonstelling De Wonderjaren

Persbericht

Schrijfateliers voor kinderen en senioren bij tentoonstelling De Wonderjaren

In Museum van Bommel van Dam kun je de verrassende familietentoonstelling De Wonderjaren bekijken. Speciaal voor deze expositie schreef Frank Groothof (bekend van onder meer Sesamstraat) zijn herinneringen op in het gelijknamige boek. Hij liet zich inspireren door foto’s, plaatjes en dingen uit zijn kindertijd. Als je zijn verhaaltjes leest, beleef je de avonturen van een jongen van tien jaar en stap je vijftig jaar terug in de tijd. Wil je ook de kneepjes van het schrijversvak leren? Schrijf je dan in voor een van de schrijfateliers onder leiding van schrijfdocent Koos van den Kerkhof.

Het Verhalenhuis voor kinderen van 9-14 jaar
Woensdag 12 mei 2010 van 14.00 – 15.30 uur

In de tentoonstelling De Wonderjaren krijg je een idee hoe het voor je opa en oma was om kind te zijn. Hoe zou jij het in die tijd hebben gevonden? Hoe anders is het nu bij jou thuis in de woonkamer, dan in die van je grootouders? Is wat toen modern was nu hopeloos ouderwets? En is het allernieuwste van nu straks antiek als jij oud bent? Met pen en papier op reis door de tijd. Samen een boekje met geschiedenis schrijven. Jouw eigen wonderjaren.

Er was eens… voor kinderen van 9-14 jaar en hun opa en oma
Zondag 16 mei 2010 van 11 – 12.30 uur

Schrijven over de tijd dat je opa en oma kind waren. Samen met opa of oma bekijk je De Wonderjaren. De kolenhaard, de oude radio, de schoolbank met de inktpot maken de tongen van opa en oma los. ‘Ach ja, de jaren vijftig. Ik weet het nog goed…’ De kinderen luisteren aandachtig, stellen vragen en schrijven het verhaal van opa of oma op. En dan wordt het spannend. Een sprookje maken van het verhaal. Hoe doe je dat? Net als bij elk goed verhaal zit bij deze workshop de verrassing aan het eind.

Ach ja, de jaren vijftig voor senioren
Zondag 16 mei 2010 van 14.00 – 16.00 uur

Alle voorwerpen, beelden en geluiden in De Wonderjaren vertellen een verhaal. Uw verhaal. En dat zou u zo graag eens willen vertellen aan uw kleinkinderen. ’s Winters spelletjes doen onder de lamp in de woonkamer, het schoolreisje, voetballen op een straat zonder auto’s. Tijdens de workshop gaat u dieper in op een speciale herinnering en schrijft u een verhaal dat u kunt voorlezen aan uw kleinkinderen.

Aanmelden kan tot drie dagen voor de workshop via info@vanbommelvandam.nl. Hierbij geldt dat de aanmelding bindend is. De kosten zijn € 5,- per persoon, te betalen bij aanvang van de workshop in het museum. Op vertoon van je Openbare Bibliotheekpas krijg je 25% korting en betaal je maar € 3,75. Er is plaats voor maximaal 12 personen per workshop. Plaatsing op volgorde van aanmelding. Geef in elk geval naam, adres en telefoonnummer op.

Koos van den Kerkhof schrijft gedichten en publiceerde columns, recensies en human interest verhalen. Vanaf begin jaren negentig geeft hij volwassenen, kinderen en jongeren les in creatief schrijven aan de CKE-schrijversschool in Eindhoven. Meer informatie over Kees op www.koosvandenkerkhof.nl

De Wonderjaren is een familietentoonstelling over herinneringen in tekst, beeld en geluid. Met verhalen van Frank Groothof, foto’s van Michel Pellanders en geluidscollages van Hannes Walraven. Tot en met 23 mei te zien in Museum van Bommel van Dam, Venlo www.wonderjaren.nl

in Nieuws, Persberichten | Getagged , , |

Reacties zijn gesloten.