Erik Groen op eerste Night Ride Venlo

Komende zaterdag 11 juni vindt voor de eerste keer de Night Ride Venlo plaats, een wielertour waarin technologie, sportiviteit en spektakel samenkomen. Led-verlichte renners rijden ’s avonds een parcours van in totaal 60 km. Start en finish vinden plaats op de Maasboulevard, waar Erik Groen op uitnodiging van Museum van Bommel van Dam een toepasselijke installatie plaatst.

fietsbank

Fietsfontein
Night Ride Venlo wil mensen op een creatieve manier aanzetten tot fietsen. De interactieve installatie van Erik Groen sluit daar perfect op aan. In de kop van de binnenhaven kunnen toeschouwers al fietsend een fontein aansturen: hoe harder er gefietst wordt, hoe hoger het water spuit. Na zonsondergang worden de fonteinen aangelicht met leds. Ook deze verlichting komt tot stand dankzij door het publiek opgewekte energie. Met de hoogte van de fontein verandert ook de kleur.

Al het werk van Erik Groen is sociaal bewogen. Hij probeert met zijn werk de kaders te verschuiven van wat we ‘normaal’ vinden. Denkend vanuit lokaliteit en samenvoorzienendheid. Samen kunnen we alles voor elkaar krijgen, als we elkaar maar weten te vinden. Hij kiest daarbij niet voor het belerende vingertje, maar voor de fun: goede dingen kunnen ook leuk zijn.

De energieneutrale installatie is te vinden in de binnenhaven van de Maasboulevard. Vanaf 19:00u kan er gefietst worden. De Night Ride zelf begint om 21:00u.

Klik hier voor meer info over Night Ride Venlo.
Klik hier voor meer info over Erik Groen

in Activiteiten, Nieuws | Getagged , , , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *