Mapping the Landscape

Tijdens de Floriade 2012 presenteert Museum van Bommel van Dam in Venlo het project Mapping the Landscape. Acht kunstenaars laten zich inspireren door het stedelijke en natuurlijke landschap in de (Eu)regio Venlo en brengen opvallende eigenschappen in beeld.

Rondleiding door Hout-Blerick met Heidi Linck

Mapping the Landscape – Heidi Linck

Beeldend kunstenaar Heidi Linck heeft onderzoek verricht naar een vervallen kassencomplex in Hout-Blerick. In deze kassen is een nieuw landschap ontstaan dat vol verhalen zit.

Eigenaarschap
Het onderzoek vanHeidi Linckis toegespitst op de vraag wie er eigenaar is van een plek als deze. De formele eigenaar is het minst zichtbaar. Hij bezit de grond, maar de omwonenden bezitten het uitzicht op het terrein. De vertrokken tuinder heeft de meeste sporen achtergelaten. En voordat zich hier een tuinder vestigde, is er volgens lokale verhalen in WOII een Britse piloot neergestort. Een zwerver, spelende kinderen en nu ook de kunstenaar hebben zich ieder op hun eigen manier de ruimte toegeëigend.

Rondleiding door lokale experts
De verhalen over de kassen en omgeving vormen het uitgangspunt voor een rondleiding door het dorp.Heidi Linckheeft bewoners uitgenodigd om als lokale experts een bijdrage aan de rondleiding te leveren. De rondleiding vindt plaats op zondag 10 juni, om 14.00 uur. Vertrek- en eindpunt is café De Elze, Baarlosestraat 324 in Hout-Blerick. De kassen zijn niet toegankelijk, maar wel te bekijken door de gaten in de omheining. Neem daarom je verrekijker mee!

Aan de rondleiding kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Opgeven kan voor 8 juni bij Museum van Bommelvan Dam via info@vanbommelvandam.nl. Een deel van de route zal niet of moeilijk begaanbaar zijn voor rolstoelen en kinderwagens.

in |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 

Mede mogelijk gemaakt door / Unterstützt durch:
Mapping the landscape - Mede mogelijk gemaakt door / Unterstützt durch www.deutschland-nederland.eu