Playhouse '71-'17:

vrijdag 9 juni 20:00 - vrijdag 22 september 20:00
Museum van Bommel van Dam
€ 8,- (geldig tot 20 augustus 2017)

Wat hebben een automonteur, yogaleraar, journalist en tattoeëerder met elkaar gemeen? Ze nemen allemaal deel aan Playhouse ‘71-‘17:. Tenminste als het aan gastcurator Sjors Bindels (Venlo, 1991) ligt, want wat hem betreft gaat het er vooral om Museum van Bommel van Dam als bruisend cultureel centrum open te stellen. Het museum moet aanvoelen als een comfortabele woonkamer waarin iedereen zich thuis voelt. De presentatie van het werk van met name jonge regionale kunstenaars moet dat gevoel versterken en niet in de weg staan. Playhouse ’71-’17: is geopend van vrijdag 9 juni tot en met zondag 20 augustus.

Met de titel verwijst Bindels naar de functie die het museum volgens hem moet hebben: een veilige speelplek waar iedereen zijn ding kan doen, kan experimenteren en ontdekken. De jonge gastcurator speelt daarmee in op de actualiteit van het museum dat onlangs met een koersdocument een nieuwe, meer open, richting ingeslagen is. Met de jaartallen wil Bindels een periode afsluiten, maar ook evalueren en leren. Als geste naar het rijke museumverleden wordt de tentoonstellingsruimte teruggebracht in haar oorspronkelijke open vorm. Zo ontstaat één groot speelveld waarin de toeschouwer het museum en de kunst op een nieuwe manier kan beleven. 

Kunstenaars en programma
Bindels selecteerde voor de tentoonstelling elf krachtige stukken uit de collectie van het museum. Deze worden gecombineerd met het werk van veelbelovende kunstenaars met roots in Venlo en omgeving: Krista Smulders, Sen Doesborgh, Linda Lenssen, Marleen Verber, Remi Custers, Reinier Vrancken, Hester van Tongerlo, Jeroen Duijf, Renée Verberne, Michiel Ubels en Atelier Haven. Belangrijk onderdeel van de tentoonstelling het ongebruikelijke programma waarin plaats is voor onderhoud van een motor, het zetten van een tattoo en een schminkworkshop. De Venlose gemeenschap kan daar naar hartelust activiteiten aan toevoegen: koorrepetities, yogalessen, tv-uitzendingen, gemeenteraadsvergaderingen. Wees welkom!

Kaart van Deken van Oppensingel 6, Venlo
Locatie

Museum van Bommel van Dam
Deken van Oppensingel 6, Venlo

Entree

€ 8,- (geldig t/m 20 augustus)

Playhouse '71-'17: nieuws
Playhouse '71-17: verlengd

20 juli 2017 - Finissage op 22 september 2017

Artfulness verlengd

11 juli 2017 - Een kunstmomentje voor jezelf

Laura Laura Laura te zien op L1

20 juni 2017 - Korte film van Michiel Ubels bij Video Power Night

Impressie
Meer agenda items
Verspeelplein gaat van start
zondag 30 september - 00:00
Impluvium activiteit
zaterdag 10 november - 13:00
Presentatie parfum varken
zaterdag 17 november - 13:00
Impluvium activiteit
zaterdag 17 november - 13:00
Uw browser is verouderd!

Update uw browser Om deze website goed te bekijken. Update uw browser nu

×

Locatie Deken van Oppensingel gesloten
Van Bommel Van Dam presenteert zich buiten het vertrouwde pand, op verschillende plekken in Venlo.
Meer info Sluit melding