Nationaal Museumweekend

6 april 2013 11:00 t/m 17:00

De 32e editie van het Nationaal Museumweekend wordt weer één groot publieksfeest. Voor € 1,00 entree kun je veel beleven in het museum. Rondleidingen, workshops, een kunstboekenmarkt en een bijzonder concert. Redenen genoeg om naar het museum te gaan.

Tijdens het Nationaal Museumweekend kun je in Museum van Bommel van Dam twee tentoonstellingen bezoeken. In Collectie Marianne van der Heijden staat de nalatenschap van de veelzijdige kunstenares Marianne van der Heijden (1922-1998) centraal. Van der Heijden wordt tot de Amsterdamse Limburgers gerekend omdat ze samen met Ger Lataster, Jef Diederen en Pieter Defesche aan de Rijksakademie in Amsterdamse studeerde. In Venlo staat het wandmozaïek Groei (1965) centraal, haar eerste abstracte kunstwerk. Het typeert haar bijzondere kunstenaarschap, dat als rode draad de kunst van het assembleren, origineel denken in kleur en kiezen van bijzondere materialen heeft. De kunstenares komt als mens tot leven in een film van Oogland Filmproducties.
Collectie Manders, van eenvoud naar verstilling toont een selectie uit  de indrukwekkende kunstverzameling van Theo Manders (1942), die inmiddels honderden werken omvat. In de Collectie Manders bevinden zich topwerken uit de naoorlogse Nederlandse kunstperiode, in het bijzonder van na 1960.

Zaterdag en zondag van 11-17 uur
The Campaign for Drawing
In samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg presenteert het museum The Campaign for Drawing onder leiding van beeldend kunstenaar Rik van Iersel. De internationale campagne wil door middel van bijzondere activiteiten mensen enthousiast maken voor het tekenen. Jong en oud, amateur of professionele kunstenaar, iedereen kan meedoen. 

Zondag van 15.00-16.00 uur
Concert: Jeroen van Vliet en Mete Erker
Het museumweekend wordt afgesloten met een concert van Van Vliet en Erker. Pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker reisden meerdere malen naar Bolivia om daar concerten te geven, workshops te leiden en met musici samen te werken. De muziek van het duo is lyrisch, energiek en vrij, maar ook ingetogen. Alle composities zijn van eigen hand en worden met passie gespeeld.

in | Getagged , , , , , , , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *