Muziek in het Museum: Jeroen van Vliet & Mete Erker

7 april 2013 15:00

Pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker zijn tijdens het Nationaal Museumweekend te gast in Museum van Bommel van Dam, Venlo. De muziek van het duo is lyrisch, energiek en vrij, maar tegelijkertijd ook ingetogen. Alle composities zijn van eigen hand en worden met passie gespeeld. Het concert is tot stand gekomen in samenwerking met November Music en begint om 15.00 uur.

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet kennen elkaar al lang. Beide muzikanten begonnen met elkaar te spelen vanaf 1998 toen ze in hetzelfde huis woonden. De samenwerking heeft sindsdien vele concerten, reizen en opnames voorgebracht. In 2006 verscheen de cd Unseen Land, een samenwerkingsverband met beeldend kunstenaar Mattie Schilders. Van Vliet en Erker reisden meerdere malen naar Bolivia om daar concerten te geven, workshops te leiden en met musici daar samen te werken. Het duo is ook deel gaan uitmaken van de groep Estafest met gitarist Anton Goudsmit en violist Oene van Geel.

Pianist Jeroen van Vliet geeft les op diverse conservatoria. Hij maakte jarenlang deel uit van het Paul van Kemenade Quintet en speelt momenteel in Gatecrash van Eric Vloeimans. Van Vliets’  trio-album ‘The Poet & Other Tales’ leverde hem eerder al lovende recensie op. In 2008 kreeg hij de prestigieuze compositie-opdracht van North Sea Jazz festival toegewezen. Jeroen van Vliet te horen spelen verveelt nooit.

Saxofonist Mete Erker is half-Nederlands, half-Turks. Hij begon al vroeg met klarinet, maar switchte naar de saxofoon. Hij rondde zijn opleiding af als jazzmusicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op het podium is hij een zeer energieke verschijning. Momenteel doet hij als lid van saxofoonkwartet Artvark een theatertournee met sopraanzangeres Claron McFadden.

Over November Music
November Music vindt sinds 1993 plaats op verschillende locaties in ’s-Hertogenbosch. Centraal staan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gecomponeerde muziek, jazz en improvisatie, elektronica, progressieve pop en muziektheater: de muziek van nu door de makers van nu. November Music is uitgegroeid tot het belangrijkste actuele muziekfestival van Nederland en werkt samen met diverse Europese festivals. Meer informatie op www.novembermusic.net

in , , | Getagged , , , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *