Muziek in het Museum: Aart Strootman

17 maart 2013 15:00

Het muzikale intellect van gitarist Aart Strootman alsmede zijn open, frisse kijk op andere muziekstromingen, maken hem een grote belofte voor de Nederlandse hedendaagse muzieksector. Strootman geeft meeslepende soloperformances waarin hij zijn elektrische gitaarspel inkleurt met loops en andere effecten. Op zondag 17 maart is Aart Strootman om 15.00 uur te beluisteren in Museum van Bommel van Dam in Venlo. Het concert is tot stand gekomen in samenwerking met November Music.

Gitarist Aart Strootman (1987) geeft onder meer les aan het conservatorium in Tilburg en speelt in diverse bezettingen. Hij is vaste gitarist van ensemble Lunapark en daarnaast heeft hij een duo met jazz/impro-gitarist Bram Stadhouders.
Tijdens deze editie van Muziek in het Museum voert Aart Strootman een programma uit met minimal werk voor gitaar. Strootman: ‘In deze werken wordt veel gebruik gemaakt van effecten waardoor ik mezelf terug hoor en dus eigenlijk een dialoog aan ga met mezelf. Met een minimaal aantal noten wordt een enorm, filmisch klankveld geschapen.’ De gitarist speelt composities van Erik Satie, Anthony Fiumara en Forian Maier. Hoogtepunt wordt ongetwijfeld het meeslepende ‘Electric Counterpoint’ van Steve Reich.

Over November Music
November Music vindt sinds 1993 plaats op verschillende locaties in ’s-Hertogenbosch. Centraal staan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gecomponeerde muziek, jazz en improvisatie, elektronica, progressieve pop en muziektheater: de muziek van nu door de makers van nu. November Music is uitgegroeid tot het belangrijkste actuele muziekfestival van Nederland en werkt samen met diverse Europese festivals. Meer informatie op www.novembermusic.net

in | Getagged , , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *