Live-Atelier: Sander van Deurzen – Confrontaties

5 januari 2012 11:00 t/m 8 januari 2012 17:00

Sander van Deurzen

Persbericht 

Museum van Bommel van Dam in Venlo bestaat exact veertig jaar. Dit wordt gevierd met de expositie Met andere ogen. Een primeur tijdens de tentoonstelling is het Met andere ogen Live Atelier, waarin elke week een andere kunstenaar live op zaal werkt en in dialoog gaat met collectie en publiek. Van 5 t/m 8 januari 2012 verplaatst Sander van Deurzen zijn atelier naar het museum.

Museum van Bommel van Dam heeft de afgelopen veertig jaar een bijzondere band opgebouwd met kunstenaars én publiek. In het kader van het veertig jarig jubileum verbindt het museum de komende maanden op verrassende wijze makers én kijkers. Onder de prikkelende noemer Live Atelier reageren zestien beeldend kunstenaars op collectie, personeel, publiek en eigen werk.

Sander van Deurzen – Confrontaties
In de grote, kleurrijke schilderijen van Sander van Deurzen (Venlo, 1975) spelen symbolen uit de hedendaagse cultuur en motieven uit de uit de (oudere) schilderkunst een bizar en soms pijnlijk spel. Hij gebruikt vaak elementen zoals vanitas-motieven of bellenblazende kinderen die de vergankelijkheid symboliseren. Tijdens zijn Live Atelier getiteld Confrontaties kiest Van Deurzen bewust niet voor ‘oudere’ moderne kunst, maar juist voor het werk van collega kunstenaars en leeftijdgenoten. Bovendien nodigt hij iedere ochtend een kunstenaar uit om deel te nemen aan een ‘ateliergesprek’. Zo ontstaat een dialoog tussen hemzelf en de betreffende kunstenaar en vinden er confrontaties plaats tussen de werken. Schilders Gies Backes, Antoine Berghs en Sidi El Karchi staan hoog op zijn verlanglijstje. Het publiek mag uiteraard deelnemen aan het gesprek en vragen stellen. De rest van de dag gebruikt Sander van Deurzen om te reflecteren op het gesprek d.m.v. het maken van schetsen.

Op zondag 8 januari gaat conservator Saskia van de Wiel om 14.00 uur live in gesprek met de kunstenaar. U bent u hiervoor van harte uitgenodigd.

in | Getagged , , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *