Live-Atelier: Loek Grootjans – Storage for distorted matter

12 januari 2012 11:00 t/m 15 januari 2012 17:00

Persbericht

Museum van Bommel van Dam in Venlo bestaat exact veertig jaar. Dit wordt gevierd met de expositie Met andere ogen. Een primeur tijdens de tentoonstelling is het Met andere ogen Live Atelier, waarin elke week een andere kunstenaar live op zaal werkt en in dialoog gaat met collectie en publiek. Loek Grootjans sluit met zijn Live Atelier Storage for distorted matter de reeks van 12 t/m 15 januari af.

Museum van Bommel van Dam heeft de afgelopen veertig jaar een bijzondere band opgebouwd met kunstenaars én publiek. In het kader van het veertig jarig jubileum verbindt het museum de komende maanden op verrassende wijze makers én kijkers. Onder de prikkelende noemer Live Atelier reageren zestien beeldend kunstenaars op collectie, personeel, publiek en eigen werk.

Storage for distorted matter
Loek Grootjans(Arnemuiden, 1955) verzamelt en documenteert de gekste dingen: van verfresten tot een omhelzing door de weduwe van Marcel Broodthaers. Hij exposeert deze in de vorm van sporen, schilfers en aftreksels. Tijdens het Live Atelier in Venlowerkt hij aan zijn project Storage for distorted matter. Dat project begon met het verzamelen van zijn eigen afwaswater. Afwaswater bevat resten van wat je gegeten hebt, van wie er op bezoek zijn geweest, noem maar op. Hij bewaart het in genummerde flessen en dampt het in in Petri-schaaltjes. Volgens Grootjans is het project volledig uit de hand gelopen: “Ik heb dweilwater van plekken waar de leden van verzetsgroep Die Weisse Rose in München hebben gelopen, water uit de olijfgaard van Leonardo da Vinci. Ik heb ook een fles met restanten van een avond met museumdirecteur Rick Vercauteren.” Als het project klaar is heeft Grootjans waarschijnlijk zo’n zevenhonderd flessen en Petrischaaltjes. Die gaan naar het Forensisch Instituut voor DNA-onderzoek. In Museum van Bommel van Dam gaat Grootjans door met verzamelen. Hij wil het museum onder andere schoonmaken en dweilen.

Op zondag 15 januari gaat museumdirecteurRick Vercauterenom 14.00 uur live in gesprek met Loek Grootjans. U bent u hiervoor van harte uitgenodigd.

in , | Getagged , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *