Kunstbeleving met Monique Romeijn

28 februari 2013 19:30

Persbericht

Monique Romeijn

Het objet trouvé, de readymade en de collage zijn kunstwerken die gemaakt zijn van verzamelde materialen. Een aantal originele werken uit de collectie van het Museum van Bommel van Dam worden op dinsdag 5 maart uit het depot gehaald, van dichtbij bekeken en vanuit de kunstgeschiedenis belicht door beeldend kunstenaar en docent Monique Romeijn.

De kunstbeleving met Monique Romeijn vindt plaats in het kader van Venloverzamelt, een uniek kunstproject van het Kunstencentrum Venlo, rondom het thema verzamelen. Iedereen verzamelt! Of het nu om voetbalplaatjes van de plaatselijke supermarkt gaat, een kast vol schoenen of een kunstcollectie. Sommige verzamelingen hebben een korte levensduur, andere krijgen zoveel waarde dat ze een bijzondere plek innemen in een huis of zelfs in een museum terechtkomen. Voor iedere verzameling is plek bij Venloverzamelt!
Meer informatie over het project en andere activiteiten op www.kunstencentrumvenlo.nl

Verzamelingen
Museum van Bommel van Dam presenteert tot en met 20 mei aanstaande ook twee verzamelingen. Collectie Marianne van der Heijden zoomt in op de nalatenschap van deze Limburgse kunstenares, die in 2009 in zijn geheel geschonken is aan de gemeente Venlo. Collectie Manders toont voornamelijk abstracte West-Europese kunst van de laatste vijftig jaar. Te midden van deze bijzondere verzamelingen geeft Monique Romeijn één van haar kunstbelevingen. Werken van o.a. Jaap Wagemaker uit zowel de Collectie Museum van Bommel van Dam als de Collectie Manders passeren de revue. Ook readymades van Graham Foster, Marianne van der Heijden en Julia Winter komen aan bod.

De activiteit vindt vanaf 19:30 uur plaats in Museum van Bommel van Dam en is gratis toegankelijk. Graag even aanmelden per e-mail info@kunstencentrumvenlo.nl

Hoe verzamel je een museumcollectie? Lezing op 12 maart aanstaande.
Als laatste extra activiteit binnen Venloverzamelt staat een lezing door Rick Vercauteren, directeur Museum van Bommel van Dam, op het programma. Op dinsdag 12 maart 2013 is hij vanaf 20.00 uur te gast bij het Kunstencentrum Venlo, Goltziusstraat 21. Hij vertelt over de manier waarop je een museale collectie samenstelt. Ook deze activiteit is gratis toegankelijk. Aanmelden per e-mail info@kunstencentrumvenlo.nl

in | Getagged , , , , , , , , , , , , |

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *